Het nieuwe SOS Magazine najaar ’24 – mis ‘m niet!

Het SOS Magazine, speciaal voor onze donateurs

SOS Kinderdorpen brengt twee keer per jaar het SOS Magazine uit, speciaal voor onze donateurs. Als dank voor alle steun. Neem een kijkje in de wereld en het werk van SOS Kinderdorpen.

Zala (16), het meisje op de cover, wil graag dokter worden

Yvonne strijdt sinds haar jeugd voor recht op onderwijs

Bij SOS Kinderdorpen streven we naar een goede toekomst voor kinderen en jongeren. In Tsjaad – een van de armste landen ter wereld – zetten we sterk in op onderwijs. Zodat jongens én meisjes kansen hebben, want in de armste gezinnen gaan meisjes vaak niet naar school. Op pagina 4 lees je het verhaal van de 17-jarige Yvonne, die al van jongs af aan actie voert voor het recht op onderwijs, vooral voor meisjes.

SOS Kinderdorpen steunt kinderen, jongeren en hun families van wieg tot werk. Ontdek op pagina 8 wat dat betekent. Dankzij u als donateur, én de enorme veerkracht van kinderen zelf, maken we samen een positieve en blijvende impact op het leven van kinderen en hun families.

Van wieg tot werk, bekijk de animatie van SOS Kinderdorpen.

Onderwerpen in dit magazine:

  • Onderwijs als wapen tegen armoede: Tsjaad is een van de armste landen ter wereld. Veel kinderen, vooral meisjes, gaan niet naar school omdat hun ouders het niet kunnen betalen. SOS Kinderdorpen zet in op goed onderwijs voor zoveel mogelijk kinderen. Lees meer op pagina 4.
  • Held in het veld: “Families bij elkaar houden heeft onze prioriteit.” Ayenew Bekele van SOS Kinderdorpen Ethiopië vertelt op pagina 12 waar families in Ethiopië tegenaan lopen, maar vooral wat de oplossing is.
  • Interview met een BN-er: maak kennis – op pagina 14 – met onze nieuwste ambassadeur Meester Jesper. 
  • Nalaten en andere manieren van geven: lees op pagina 10 de antwoorden op vijf vragen aan notarieel jurist Astrid Blankendaal én hoe je kan bijdragen aan het werk van SOS Kinderdorpen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.